Er is een nieuwe aanbieder van woonboot hypotheken

Voor iedereen die op het water woont of wil wonen, was het tot nu toe erg lastig een passende financiering te vinden. Maar nu kun je via Veni een speciale woonboot hypotheek afsluiten met verbeterde voorwaarden. En we zouden Veni niet zijn als we ook niet de beste woonbootverzekering voor je je zouden regelen.

Een woonboot hypotheek in 4 stappen

null

Woonboot APK

De eerste stap naar een betere hypotheek voor uw woonboot of watervilla is een kosteloze woonboot APK. We brengen uw wensen en situatie in kaart, zodat u een advies over de woonboot hypotheek op maat krijgt.
null

Mogelijkheden vergelijken

Laat die (vervelende) zoektocht maar aan ons over. We zetten alle mogelijkheden voor de woonboot hypotheek op een rij. Ook kijken we of uw verzekeringen tegelijk beter kunnen.
null

Advies en aanvraag

U ontvangt een overzicht van de nieuwe woonboot hypotheek. De nieuwe hypotheek heeft vaak betere voorwaarden. Deze bespreken we met u en daarna sluiten we de woonboot hypotheek af.
null

Klaar voor de nieuwe mogelijkheden

Ook na de hypotheekaanvraag kunt u op ons rekenen. Niet alleen voor het papierwerk en de status van de hypotheekaanvraag, maar ook voor eventuele vragen die u heeft.

Benieuwd naar uw mogelijkheden? Start uw geheel vrijblijvende woonboot APK.

Wilt u graag direct advies? Vul hieronder uw nummer in en we nemen contact met u op.

  Veelgestelde vragen

  Hoeveel procent van de marktwaarde kan ik laten financieren?

  Wij financieren maar liefst 90% van de marktwaarde van je woonboot of watervilla. En wanneer je energiebesparende maatregelen treft tot zelfs 96% van de marktwaarde. Je moet daarbij wel rekening houden met het feit dat de huur van de ligplaats meetelt in je woonlasten en dus van invloed is op je leencapaciteit. Daarbij speelt ook de constructie, beton of staal, van je woonboot nog een rol. Bij een stalen boot telt de huur van de ligplaats voor 20% extra mee. Dit omdat een stalen boot meer onderhoud nodig heeft.

  Is het mogelijk om een deel van de woonboot hypotheek aflossingsvrij af te sluiten?

  Het is mogelijk om een deel van je hypotheek aflossingsvrij af te sluiten. Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden. Als je een bestaande hypotheek hebt die al voor 1 januari 2013 aflossingsvrij was, kun je maximaal 50% van de waarde van je woonboot aflossingsvrij financieren. In alle andere gevallen is dat gemaximeerd op 25%. Deze beperkingen zijn er omdat er aan een aflossingsvrije hypotheek ook risico’s zijn verbonden. Je lost immers niets af. Terwijl aan het einde van de looptijd je de openstaande schuld wel moet aflossen. Dat kan je bijvoorbeeld doen met de verkoopopbrengst van jouw woonboot. Maar als deze niet voldoende oplevert, hou je wellicht een restschuld over. Ook kunnen er beperkingen gelden op de hypotheekrenteaftrek voor je aflossingsvrije hypotheek.

  Wat is de meerwaarde van Veni voor mij?

  Door onze jarenlange ervaring in de markt kennen we de diverse geldverstrekkers en de partijen die hierin actief zijn goed. Wij kunnen snel schakelen en voor u de meest passende geldverstrekker zoeken. Dat doen we onafhankelijk en in opdracht van u, niet van de bank.

  Welke looptijd kan ik krijgen voor de woonboot hypotheek?

  Als enige financieren wij zowel de boot als de ligplaats met een looptijd van maximaal 30 jaar. Mede omdat je rechten als huurder van een ligplaats sterk verbeterd zijn en ook de overdraagbaarheid van de ligplaatsvergunning zekerheid biedt. Met die 30-jarige looptijd voor de ligplaats zijn we niet alleen uniek op de Nederlandse markt, maar zorgt er ook voor dat je bij ons meer kunt lenen. En dus meer financiële armslag hebt.

  Kan ik mijn huidige hypotheek verhogen?

  Als je je hypotheek wil verhogen, vraag je advies aan ons. Heb je bij het passeren van de hypotheek bij de notaris jouw hypotheek voor een hoger bedrag laten inschrijven dan waarvoor de hypotheek is afgesloten en blijft de verhoging onder deze verhoogde inschrijving? Dan hoef je mogelijk niet opnieuw naar de notaris.

  Er is dan sprake van een ‘onderhandse verhoging’. We toetsen altijd of de verhoging mogelijk is. Een verhoogde inschrijving is geen garantie dat je dit bedrag kan lenen. Als er geen ruimte is binnen de huidige inschrijving, moet je voor het verhogen van de hypotheek alsnog naar de notaris.

  Waarom kiezen voor Veni?

  • 35 jaar ervaring

   In de afgelopen decennia hebben we onze sporen in de financiële branche ruimschoots verdiend.

  • Transparant & toegankelijk

   Wij bieden hulp bij alle soorten financieringen en letten altijd op de kleine lettertjes.

  • Alle geldverstrekkers

   Alle mogelijkheden zijn binnen handbereik, want wij hebben contact met alle geldverstrekkers.

  • We staan aan jouw kant

   Veni zet u centraal. Onze onafhankelijke adviseurs handelen uitsluitend in uw belang.

  • We zijn uw tolk en gids

   We spreken uw taal en de taal van de financiers. En zo komt u sneller tot een financiering met de beste voorwaarden.

  Uw adviseurs