Verhuurhypotheek afsluiten? Veni maakt het makkelijk

In 4 duidelijke stappen naar de juiste hypotheek

null

Oriënterend gesprek

De eerste stap naar uw nieuwe verhuurhypotheek is een kosteloze kennismaking. We brengen de casus en uw financiële situatie in kaart, zodat u een hypotheekadvies op maat krijgt.
null

Mogelijkheden vergelijken

Laat die (vervelende) zoektocht maar aan ons over. We zetten voor u alle rentes en voorwaarden van verschillende hypotheekverstrekkers op een rij.
null

Taxatie en aanvraag

We bepalen welke geldverstrekker het beste past en laten een taxatie op de te verhuren woning uitvoeren. Met deze taxatie zorgen we voor de juiste offerte.
null

Verhuren maar

Ook na de hypotheekvraag kunt u op ons rekenen. Niet alleen voor het papierwerk en de status van de hypotheekvraag, maar ook voor eventuele vragen die u heeft.

Er is door de stijgende huizenprijs een grote vraag naar huurwoningen. Hierdoor kan het kopen van een woning om te verhuren dus een interessante investering zijn. De financiering hiervan kan met een verhuurhypotheek. Daar zijn echter wel spelregels aan verbonden. Spelregels die onze onafhankelijke adviseurs kennen. Samen kijken we naar wat de beste verhuurhypotheek is en zoeken we naar de beste voorwaarden. Vervolgens helpen we u met de hypotheekaanvraag en alles eromheen. We zijn pas écht tevreden op het moment dat u dat bent.

Benieuwd naar uw mogelijkheden? Start uw geheel vrijblijvende aanvraag.

Wilt u graag direct advies? Vul hieronder uw nummer in en we nemen contact met u op.

  Veelgestelde (verhuur)hypotheek vragen

  Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

  Om erachter te komen hoeveel hypotheek u kunt krijgen, moet u een hypotheek berekening doen. Hierbij wordt gekeken naar de financiële situatie en de marktwaarde van de woning die u op het oog heeft. Over het algemeen geldt: u kunt tot maximaal 80% van de marktwaarde in verhuurde staat financieren.

  Bent u benieuwd hoeveel hypotheek u kan krijgen? Wij gaan graag met u in gesprek want uw situatie is maatwerk.

  Wat zijn hypotheekvoorwaarden?

  Hypotheekvoorwaarden zijn alle vastgelegde rechten en plichten tussen u en de geldverstrekker. Deze voorwaarden gaan bijvoorbeeld over de hypotheekvorm, looptijd van de hypotheek, rentevaste periode, rentepercentage, versneld aflossen, hypotheekverhoging- en verlaging en de inbreng van eigen geld. Daarnaast kunnen er nog aanvullende, situatie-afhankelijke voorwaarden zijn.

  Wilt u weten welke hypotheekvoorwaarden het beste bij uw situatie passen? Vraag vrijblijvend advies aan een van onze adviseurs.

  Hoeveel verhuurhypotheken kan ik afsluiten?

  Er kunnen een of meerdere verhuurhypotheken worden afgesloten. Er is geen maximum aan het aantal verhuurde panden in uw bezit. Natuurlijk speelt wel uw financiële situatie een belangrijke rol. 

  Welke hypotheekvormen zijn er?

  Een hypotheekvorm staat voor de manier waarop u de hypotheek aflost. U kunt bijvoorbeeld maandelijks hypotheek aflossen, of alles in één keer betalen na de verkoop van de woning. Dat resulteert in drie hypotheekvormen:

  Annuïteitenhypotheek
  De maandlasten worden verspreid over de looptijd van de hypotheek. In het begin profiteert u van lagere maandlasten vanwege de hypotheekrenteaftrek.

  Lineaire hypotheek
  De maandlasten zijn eerst hoog, maar worden naar verloop van tijd lager. Uiteindelijk betaalt u in totaliteit minder dan met een annuïteitenhypotheek.

  Aflossingsvrije hypotheek
  Tijdens de looptijd van de hypotheek betaalt u uitsluitend rente, geen aflossing. U heeft waarschijnlijk geen recht op hypotheekrenteaftrek.

  Wilt u meer weten over de verschillende hypotheekvormen? Onze adviseurs weten precies wat een bepaalde hypotheekvorm betekent voor uw rente, de maandlasten en de totale kosten.

  Kan ik mijn overwaarde ook verzilveren?

  Dat is heel goed mogelijk en hangt af van uw persoonlijke situatie. Wij gaan graag met u in gesprek om de mogelijkheden met u door te nemen, want dit is 1 van onze specialismen.

  Welke documenten heb ik nodig voor het afsluiten van een hypotheek?

  De hypotheekverstrekker heeft een aantal documenten van u nodig. De belangrijkste documenten zijn:

  • Geldig legitimatiebewijs (paspoort of ID-kaart)
  • Een gezondheidsverklaring
  • Werkgeversverklaring of bewijs eigen onderneming
  • Loonstrook of jaarcijfers eigen onderneming
  • Taxatierapport van het te kopen huis

  Bij Veni zullen we ervoor zorgen dat al uw documenten tijdig worden verzameld en aangeleverd bij de hypotheekverstrekker. Ook kunnen wij u uitleggen wat de documenten precies inhouden.

  Kan ik een verbouwing meefinancieren?

  Ja, in veel gevallen kan dit. Vaak tot 25% van het leenbedrag.

  Wat betekent "marktwaarde in verhuurde staat"

  De waardebepaling van een pand in verhuurde staat wijkt af van een waardebepaling voor een normaal woonhuis. Neem contact met ons op voor een inschatting van de waarde voor het pand dat u op het oog heeft.

  Kan ik met mijn overwaarde ook verhuurd vastgoed aankopen?

  Dat is heel goed mogelijk en hangt af van uw persoonlijke situatie. Wij gaan graag met u in gesprek om de mogelijkheden met u door te nemen, want dit is 1 van onze specialismen.

  Kan ik ook een hypotheek krijgen voor een recreatiewoning?

  Ja, vaak kan dit. We bespreken graag uw specifieke situatie tijdens een vrijblijvende eerste afspraak.

  Waarom kiezen voor Veni?

  • 35 jaar ervaring

   In de afgelopen decennia hebben we onze sporen in de financiële branche ruimschoots verdiend.

  • Transparant & toegankelijk

   Wij bieden hulp bij alle soorten financieringen en letten altijd op de kleine lettertjes.

  • Alle geldverstrekkers

   Alle mogelijkheden zijn binnen handbereik, want wij hebben contact met alle geldverstrekkers.

  • We staan aan jouw kant

   Veni zet u centraal. Onze onafhankelijke adviseurs handelen uitsluitend in uw belang.

  • We zijn uw tolk en gids

   We spreken uw taal en de taal van de financiers. En zo komt u sneller tot een financiering met de beste voorwaarden.

  Dit zeggen klanten over ons