Een verzekering via Veni in 4 stappen

null

Oriënterend gesprek

Tijdens onze eerste kosteloze kennismaking brengen we uw risico’s en persoonlijke situatie in kaart. We kijken hierbij in brede zin naar uw situatie en behoefte aan het inperken van risico’s.
null

Mogelijkheden vergelijken

Laat die (vervelende) zoektocht maar aan ons over. We vragen offertes op en zetten alle premies en voorwaarden van de verschillende verzekeraars op een rij.
null

Advies en aanvraag

Wanneer we uw situatie en alle mogelijkheden voor u hebben uitgezocht voeren we een adviesgesprek en sluiten we de verzekering(en) af.
null

We zijn er voor u

Zodra de verzekeringen zijn afgesloten blijven we uw contactpersoon voor al uw vragen en calamiteiten. Tevens houden we jaarlijks uw verzekeringspakket up-to-date.

Een zakelijke verzekering via Veni

Ondernemen is risico lopen. Dat geldt niet alleen voor uw strategische keuzes, maar ook voor alledaagse bedrijfsactiviteiten. Met onze zakelijke verzekeringen bent u gedekt voor alle facetten van uw onderneming. Samen kijken we naar wat u en uw onderneming nodig hebben en houden we een pakket up-to-date zo heeft u altijd de juist dekking en betaalt u niet teveel.

Benieuwd naar uw mogelijkheden? Start uw geheel vrijblijvende aanvraag.

Wilt u graag direct advies? Vul hieronder uw nummer in en we nemen contact met u op.

  Waarom kiezen voor Veni?

  • 35 jaar ervaring

   In de afgelopen decennia hebben we onze sporen in de financiële en assurantie branche ruimschoots verdiend.

  • Transparant & toegankelijk

   Wij bieden hulp bij alle soorten verzekeringen en letten altijd op de kleine lettertjes.

  • Alle verzekeringsmaatschappijen

   Alle mogelijkheden zijn binnen handbereik, want wij hebben contact met alle verzekeraars.

  • We staan aan uw kant

   Veni zet u centraal. Onze onafhankelijke adviseurs handelen uitsluitend in uw belang.

  • We zijn uw tolk en gids

   We spreken uw taal en de taal van de verzekeraars. En zo komt u sneller tot een verzekering met de beste voorwaarden.

  Uw adviseurs

  Veelgestelde vragen

  Wanneer ik andere activiteiten ga doen met mijn onderneming moet ik dat dan doorgeven?

  Ja, het is belangrijk om wijzigingen in de activiteiten direct door te geven aan de Veni adviseurs zodat de polis aangepast kan worden en uw gedekt blijft.

  Wat als ik mijn premie niet meer kan betalen?

  Dan zijn er vaak regelingen waar u gebruik van kunt maken. We werken met alle verzekeraars en per verzekeraar zijn er weer andere mogelijkheden. Wij kennen de mogelijkheden en helpen u verder.

  Wat is het verschil tussen een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

  Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering verzekert schade aan andere personen hun spullen. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering verzekerd het financieel nadeel dat iemand lijdt door een beroepsfout. Dat kan een verkeerd advies of ontwerp zijn. Vooral voor adviserende en ontwerpende beroepen is deze verzekering van belang. Het afdekken van schade aan derden middels een aansprakelijkheidsverzekering is erg belangrijk. U weet nooit hoe hoog een schade kan uitvallen. Denk bijvoorbeeld aan letselschade.

  Wat is opzicht?

  Dat is schade veroorzaakt aan zaken die u in uw bezit had (lenen/huren/bewaren/ter bewerking bij u/leased) waarvan u geen eigenaar bent. Voorbeeld: u leent de fotocamera van de buurman voor een verjaardag of bijzondere dag. Als u de camera per ongeluk laat vallen en hij gaat kapot dan is er sprake van opzicht. Het kan bij sommige verzekeraars zo zijn dat de schade niet wordt vergoed door de verzekeraar. Veel verzekeraars gaan hier echter wel soepel mee om.

  Voorbeeld:

  Stel u moet een keuken installeren bij een klant. U draagt het keukenblad naar binnen en beschadigd de deur en het blad. De AVB dekt schade aan de deur. Het keukenblad heeft u ‘onder je’ en valt niet onder de dekking van de AVB. Als u op de AVB meeverzekerd hebt Opzicht dan zijn beide schade verzekerd. Dus zowel de schade aan de deur als het keukenblad wordt vergoed. Per verzekeraar kan dit verschillen. Sommige verzekeraars willen het risico van opzicht niet verzekeren. Laat u dus goed adviseren.

  Ik krijg als werkgever een vergoeding vanuit het NOW. Heeft dat invloed op de verzuimverzekering?

  Nee, het zijn twee verschillende regelingen. De NOW is een tijdelijke overheidsmaatregel gebaseerd op omzetdaling. De verzuimverzekering biedt dekking voor de kosten van loondoorbetaling als de werknemer arbeidsongeschikt is.

  Wat is het verschil tussen verzekeren via een tussenpersoon en direct bij de verzekeraar?

  U kunt verzekeringen rechtstreeks bij een verzekeringsmaatschappij afsluiten of via een assurantietussenpersoon zoals Veni. Het direct sluiten van een verzekering kan voordeliger zijn. Toch heeft het afsluiten via Veni ook voordelen. We bemiddelen met de verzekeringsmaatschappij en zorgen voor een soepele afwikkeling bij schade. Ook zorgen we ervoor dat we de verzekeringen op exact de juiste wijze afsluiten en dat ze up-to-date blijven.

  Wat doet een verzekeringsadviseur voor u?

  Een tussenpersoon is de bemiddelaar tussen de verzekeraar en de consument. Een meer bekende term is ‘verzekeringsadviseur’. De tussenpersoon adviseert consumenten over verzekeringen. Alle verzekeringen die de consumenten bij hem afsluiten, brengt hij onder bij een verzekeraar. Hiervoor ontvangt de tussenpersoon meestal een vergoeding van de verzekeraar.

  Wat is een CAR-verzekering?

  CAR staat voor Construction Allrisk. Het wordt ook wel een Bouw-of montageverzekering genoemd. Met die verzekering dekt u schade die u (als zzp-er, aannemer, klusbedrijf, opdrachtgever of architect) veroorzaakt tijdens de bouw of verbouw van een gebouw of bij montage van installaties. Denk hierbij aan schades aan het bouwwerk, gereedschappen en bouwmateriaal. Dat is een verschil met de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB). De CAR-verzekering bestaat uit meerdere rubrieken die u al of niet kunt meeverzekeren. Transport, Eigendommen opdrachtgever / Personeel en Hulpmaterieel zijn naast rubriek Het Werk en aansprakelijkheid separaat mee te verzekeren.

  Het afsluiten van een CAR is van veel factoren afhankelijk. Zo kunt u als onderaannemer meeliften op de polis van de hoofdaannemer. Als onderaannemer moet u dan wel weten of er een polis is, zo ja, wat de dekking is en of de premie is betaald. Daarnaast kan er ook fors eigen risico op de polis staan. In sommige gevallen is het dan beter om zelf een polis voor dat risico te hebben. Dan weet u precies waar u aan toe bent. Soms is een CAR-verzekering niet nodig omdat uw AVB een ruime opzicht-dekking heeft.

  Keert een verzuimverzekering uit als mijn werknemer ziek is van het corona-virus en daardoor niet in staat is om te werken?

  Ja, de oorzaak van het ziek zijn is niet relevant voor een verzuimverzekering

  Keert een verzuimverzekering uit als mijn werknemer niet in staat is om te werken omdat hij in quarantaine is geplaatst?

  Nee, een ziekteverzuimverzekering dekt alleen de loondoorbetalingsverplichting in geval van ziekte van een werknemer (en niet in staat is om te werken). Het in quarantaine blijven is geen reden voor een uitkering van de ziekteverzuimverzekering. Dus als partner of kind van werknemer wel ziek is dan is er geen recht op loondoorbetaling bij ziekte.