Een hypotheek via Veni Leeuwarden in 4 stappen

null

Oriënterend gesprek

De eerste stap naar uw nieuwe hypotheek is een kosteloze kennismaking. We brengen uw wensen en financiële situatie in kaart, zodat u een hypotheekadvies op maat krijgt.
null

Mogelijkheden vergelijken

Laat die (vervelende) zoektocht maar aan ons over. Namens u zetten we alle rentes en voorwaarden van verschillende hypotheekverstrekkers op een rij.
null

Advies en aanvraag

U ontvangt een overzicht van hypotheken die goed aansluiten bij uw situatie. Wat is de beste keuze? Samen hakken we de knoop door en sluiten we de hypotheek af.
null

Klaar voor de sleutel

Ook na de hypotheekaanvraag kunt u op ons rekenen. Niet alleen voor het papierwerk en de status van de hypotheekaanvraag, maar ook voor eventuele vragen die u heeft.

De beste hypotheek regelt u via Veni Leeuwarden

Of het nu uw eerste, tweede of derde hypotheek wordt: het blijft ingewikkelde materie. U wilt de beste keuze maken, maar hoe? Er zijn zoveel aanbieders; op den duur ziet u door de bomen het bos niet meer. Dan is het heel fijn als een van onze onafhankelijke adviseurs met u meedenkt. Iemand met de kennis, het netwerk én de ervaring. Samen kijken we wat de beste hypotheek is, of dit nu voor de aankoop van de woning is, voor verbouwplannen, voor betere voorwaarden of bijvoorbeeld een recreatiewoning. Maar dat niet alleen, we helpen u ook met de hypotheekaanvraag en alles eromheen. We zijn pas écht tevreden op het moment dat u de sleutel krijgt.

Benieuwd naar uw mogelijkheden? Start uw geheel vrijblijvende aanvraag.

Wilt u graag direct advies? Vul hieronder uw nummer in en we nemen contact met u op.

  Waarom kiezen voor Veni?

  • 35 jaar ervaring

   In de afgelopen decennia hebben we onze sporen in de financiële branche ruimschoots verdiend.

  • Transparant & toegankelijk

   Wij bieden hulp bij alle soorten financieringen en letten altijd op de kleine lettertjes.

  • Alle geldverstrekkers

   Alle mogelijkheden zijn binnen handbereik, want wij hebben contact met alle geldverstrekkers.

  • We staan aan jouw kant

   Veni zet u centraal. Onze onafhankelijke adviseurs handelen uitsluitend in uw belang.

  • We zijn uw tolk en gids

   We spreken uw taal en de taal van de financiers. En zo komt u sneller tot een financiering met de beste voorwaarden.

  Uw adviseurs

  Veelgestelde vragen

  Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

  Om erachter te komen hoeveel hypotheek u kunt krijgen, moet u een hypotheek berekening doen. Hierbij wordt gekeken naar uw toetsingsinkomen, financiële verplichtingen (schulden of alimentatie) en de marktwaarde van de woning die u op het oog heeft.

  Bent u benieuwd hoeveel hypotheek u kan krijgen? Wij gaan graag met u in gesprek want uw situatie is maatwerk.

  Wat zijn hypotheekvoorwaarden?

  Hypotheekvoorwaarden zijn alle vastgelegde rechten en plichten tussen u en de geldverstrekker. Deze voorwaarden gaan bijvoorbeeld over de hypotheekvorm, looptijd van de hypotheek, rentevaste periode, rentepercentage, versneld aflossen, hypotheekverhoging- en verlaging en de inbreng van eigen geld. Daarnaast kunnen er nog aanvullende, situatie-afhankelijke voorwaarden zijn.

  Wilt u weten welke hypotheekvoorwaarden het beste bij uw situatie passen? Vraag vrijblijvend advies aan een van onze adviseurs.

  Welke hypotheekvormen zijn er?

  Een hypotheekvorm staat voor de manier waarop u de hypotheek aflost. U kunt bijvoorbeeld maandelijks hypotheek aflossen, of alles in één keer betalen na de verkoop van de woning. Dat resulteert in drie hypotheekvormen:

  Annuïteitenhypotheek
  De maandlasten worden verspreid over de looptijd van de hypotheek. In het begin profiteert u van lagere maandlasten vanwege de hypotheekrenteaftrek.

  Lineaire hypotheek
  De maandlasten zijn eerst hoog, maar worden naar verloop van tijd lager. Uiteindelijk betaalt u in totaliteit minder dan met een annuïteitenhypotheek.

  Aflossingsvrije hypotheek
  Tijdens de looptijd van de hypotheek betaalt u uitsluitend rente, geen aflossing. U heeft waarschijnlijk geen recht op hypotheekrenteaftrek.

  Wilt u meer weten over de verschillende hypotheekvormen? Onze adviseurs weten precies wat een bepaalde hypotheekvorm betekent voor uw rente, de maandlasten en de totale kosten.

  Kan ik mijn overwaarde ook verzilveren?

  Dat is heel goed mogelijk en hangt af van uw persoonlijke situatie. Wij gaan graag met u in gesprek om de mogelijkheden met u door te nemen, want dit is 1 van onze specialismen.

  Kan ik ook een hypotheek krijgen voor een recreatiewoning?

  Ja, vaak kan dit. We bespreken graag uw specifieke situatie tijdens een vrijblijvende eerste afspraak.

  Welke documenten heb ik nodig voor het afsluiten van een hypotheek?

  De hypotheekverstrekker heeft een aantal documenten van u nodig. De belangrijkste documenten zijn:

  • Geldig legitimatiebewijs (paspoort of ID-kaart)
  • Een gezondheidsverklaring
  • Werkgeversverklaring of bewijs eigen onderneming
  • Loonstrook of jaarcijfers eigen onderneming
  • Taxatierapport van het te kopen huis

  Bij Veni zullen we ervoor zorgen dat al uw documenten tijdig worden verzameld en aangeleverd bij de hypotheekverstrekker. Ook kunnen wij u uitleggen wat de documenten precies inhouden.

  Mag ik hypotheekkosten aftrekken van de belasting?

  Ja, als u een hypotheek afsluit mag u de meeste financieringskosten aftrekken van de belasting. De meest voorkomende hypotheekkosten zijn:

  • Taxatiekosten ten aanzien van de hypothecaire geldlening
  • Bemiddelingskosten voor het afsluiten van de hypotheek
  • Kosten voor de notaris, kadastrale rechten en de hypotheekakte
  • Rente (bouwrente en grondrente) over de periode na aankoop
  • Betaalde boeterente voor het aflossen van de lening
  • Kosten voor het aanvragen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG)
  • Provisiekosten voor het afsluiten van de hypotheek

  Bij Veni zijn we transparant over de kosten voor uw hypotheekaanvraag. Zo weet u precies waar u financieel aan toe bent en welke hypotheekkosten u mag aftrekken van de belasting.

  Is oversluiten van mijn hypotheek aantrekkelijk?

  Dat is heel goed mogelijk. Als u dit jaar uw hypotheek oversluit kan dat wel eens erg positief voor u uitpakken. In de komende jaren wordt de hypotheekrenteaftrek versneld teruggebracht, waardoor nu oversluiten wel eens erg aantrekkelijk voor u kan zijn. Wij gaan graag met u in gesprek om dit voor u door te rekenen.

  Kan ik met mijn overwaarde ook verhuurd vastgoed aankopen?

  Dat is heel goed mogelijk en hangt af van uw persoonlijke situatie. Wij gaan graag met u in gesprek om de mogelijkheden met u door te nemen, want dit is 1 van onze specialismen.