Impactanalyse wijzigingen BOX 3 – een maatwerk analyse van Veni

Vanaf dit jaar zijn er grote veranderingen in de belastingheffing en puntenhuur voor vastgoedbeleggers. Deze veranderingen hebben een flinke impact op de vrije cashflow. Na de invoering van het overgangsregime daalt deze vaak sterk, wat een nadelig effect kan hebben in combinatie met de stijging van de middenhuur en rente. Wij helpen graag om de impact hiervan inzichtelijk te maken. Op deze manier kom je er achter welke acties je kunt doen om je portefeuille toekomstbestendig te maken.

De 4 onderdelen van de impactanalyse

null

Portefeuille inzichtelijk

We halen samen met jou alle informatie op over jouw portefeuille. Hierbij kijken we naar de samenstelling van je portefeuille, de financiering en de waardering in het woningwaarderingsstelsel. Vervolgens maakt ons model de impact op je portefeuille inzichtelijk.
null

Inzoomen op BOX 3

In deze stap maken we inzichtelijk wat de belastingdruk is per pand en voor de gehele portefeuille. Hierbij kijken we naar de actualisatie van de leegwaarderatio en de tijdelijke invoering van de forfaitaire berekening voor de vermogensmix van spaargelden, schulden en overige bezittingen.
null

Middenhuur of vrije sector

We geven inzicht in welke woningen kunnen terugvallen naar de middenhuur en welke (door middel van renovatie en verduurzaming) nog terug te brengen zijn naar de vrije sector, inclusief een rendementsberekening.
null

Interessante beleggingen

De gestegen rente is nadelig voor het rendement op je vastgoed. De impactanalyse geeft inzicht in welke panden, na invoering van de (voorgenomen) aanpassingen in wet- en regelgeving, nog steeds interessante beleggingen zijn bij herfinanciering.

Hoe werkt het?

We analyseren graag jouw vastgoedportefeuille. Voor een impactanalyse inclusief een toelichtend gesprek brengen wij vanaf € 850,- inclusief BTW in rekening. Indien je een op maat gemaakte analyse wenst, kun je dit eenvoudig aanvragen via de contactknoppen hieronder of via de chat onderaan.

We nemen telefonisch contact met je op om een afspraak in te plannen en gaan vervolgens direct aan de slag. Als startpunt gebruiken we alle data die in het kadaster is ingeschreven en we vullen deze informatie aan met alles wat nodig is. Via MijnVenigroep kun je deze informatie ook gemakkelijk zelf inzien en aanvullen.

Zodra de analyse is afgerond, zullen we deze persoonlijk met je bespreken op ons kantoor in Groningen, Leeuwarden, Zwolle of Enschede.

Je eigen impactanalyse ontvangen? Neem contact over dan vertellen we er meer over.

Wilt u graag direct advies? Vul hieronder uw nummer in en we nemen contact met u op.

  Waarom kiezen voor Veni?

  • 35 jaar ervaring

   In de afgelopen decennia hebben we onze sporen in de financiële branche ruimschoots verdiend.

  • Transparant & toegankelijk

   Wij bieden hulp bij alle soorten financieringen en letten altijd op de kleine lettertjes.

  • Alle geldverstrekkers

   Alle mogelijkheden zijn binnen handbereik, want wij hebben contact met alle geldverstrekkers.

  • We staan aan jouw kant

   Veni zet u centraal. Onze onafhankelijke adviseurs handelen uitsluitend in uw belang.

  • We zijn uw tolk en gids

   We spreken uw taal en de taal van de financiers. En zo komt u sneller tot een financiering met de beste voorwaarden.

  Uw adviseurs