Een verhuurhypotheek via Veni Enschede in 4 stappen

null

Oriënterend gesprek

De eerste stap naar een verhuurhypotheek is een kosteloze kennismaking. We brengen uw wensen en financiële situatie in kaart, zodat u een advies over de verhuurhypotheek op maat krijgt.
null

Mogelijkheden vergelijken

Laat die (vervelende) zoektocht maar aan ons over. Namens u zetten we alle rentes en voorwaarden van verschillende hypotheekverstrekkers op een rij.
null

Advies en aanvraag

U ontvangt een overzicht van hypotheken die u een goed rendement opleveren. Wat is de beste keuze? Samen hakken we de knoop door en sluiten we de verhuurhypotheek af.
null

Klaar voor de verhuur

Ook na de hypotheekaanvraag kunt u op ons rekenen. Niet alleen voor het papierwerk en de status van de hypotheekaanvraag, maar ook voor eventuele vragen die u heeft.

Behaal het door u gewenste rendement met een verhuurhypotheek

Het kopen van een woning om te verhuren, kan heel aantrekkelijk zijn. Maar een verhuurhypotheek afsluiten gaat net even anders, zo er zijn andere fiscale regels, regels met betrekking tot huurinkomsten en vergeet ook niet dat u als verhuurder plichten hebt. We kijken altijd samen met u naar de mogelijkheden. We hebben jarenlange ervaring met het afsluiten van verhuurhypotheken. Ervaring die we inzetten voor het behalen van uw rendement. En omdat we totaalaanbieder zijn denken we vanuit uw complete financiële situatie, en dat schept mogelijkheden. Welke? Dat vertellen we u graag.

Benieuwd naar uw mogelijkheden? Start uw geheel vrijblijvende aanvraag.

Wilt u graag direct advies? Vul hieronder uw nummer in en we nemen contact met u op.

  Waarom kiezen voor Veni?

  • 35 jaar ervaring

   In de afgelopen decennia hebben we onze sporen in de financiële branche ruimschoots verdiend.

  • Transparant & toegankelijk

   Wij bieden hulp bij alle soorten financieringen en letten altijd op de kleine lettertjes.

  • Alle geldverstrekkers

   Alle mogelijkheden zijn binnen handbereik, want wij hebben contact met alle geldverstrekkers.

  • We staan aan jouw kant

   Veni zet u centraal. Onze onafhankelijke adviseurs handelen uitsluitend in uw belang.

  • We zijn uw tolk en gids

   We spreken uw taal en de taal van de financiers. En zo komt u sneller tot een financiering met de beste voorwaarden.

  Uw adviseurs

  Veelgestelde vragen

  Wat is een verhuurhypotheek?

  Bij een verhuur hypotheek koopt u een woning om deze te gaan verhuren. Bij een verhuurhypotheek is het toegestaan om een woning te kopen waar u zelf niet in gaat wonen, maar die verhuurd gaat worden. Op deze manier kunt u een goed rendement realiseren.

  Wat is de rente bij een verhuurhypotheek?

  De rente van de verhuurhypotheek ligt iets hoger dan die bij een hypotheek voor je eigen woning. Echter, ook bij de verhuur hypotheek zijn de rentes de laatste tijd gedaald. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie werken we een aantal rentevaste periode uit zodat we de rente kunnen berekenen. Er zijn verschillenden rentevaste periodes mogelijk, variërend van 1 tot en met 30 jaar.

  Mag elke taxateur mijn te verhuren pand taxeren?

  Nee, dit moet in overleg met de bank gebeuren. Veni kan hierbij helpen om voor de gekozen bank de juiste gecertificeerde taxateur te vinden.

  Met welke kosten moet ik rekening houden?

  Bij de aankoop van een verhuurd pand moet je rekening houden met kosten voor

  • Advies/bemiddeling van de verhuurhypotheek (zie ook ons dienstverleningsdocument Hypotheken)
  • Taxatiekosten
  • Notariskosten
  • Overdrachtsbelasting

  Wat is de meerwaarde van Veni voor mij?

  Door onze jarenlange ervaring in de markt kennen we de diverse geldverstrekkers en de partijen die hierin actief zijn goed. Wij kunnen snel schakelen en voor u de meest passende geldverstrekker zoeken. Dat doen we onafhankelijk en in opdracht van u, niet van de bank.

  Hoe weet ik of beleggen in vastgoed bij mij past?

  Beleggen brengt risico’s met zich mee. Hierover gaan wij graag met u in gesprek, vanuit onze kennis en ervaring kunnen wij de voordelen en de risico’s met u doornemen. Zo kunt u een weloverwogen beslissing nemen.

  Hoe werkt de berekening van een verhuurhypotheek?

  De berekening van een verhuurhypotheek gaat uit van een viertal uitgangspunten; uw inkomen, de verwachte huurinkomsten, de marktwaarde en de marktwaarde in verhuurde staat.

  Hoeveel woningen mag ik verhuren met een verhuurhypotheek?

  De meeste geldverstrekkers willen dat u niet meer dan 4 woningen bezit, dit omdat ze u dan niet meer als consument maar als professional beschouwen. Als u meer dan 4 woningen wilt financieren zijn er bij Veni natuurlijk andere mogelijkheden. Gelukkig werken de vastgoedfinanciering adviseurs en hypotheekadviseurs van Veni goed samen en kijken we naar de mogelijkheden van beide opties.

  Kunt u overal een woning kopen en deze financieren met een verhuurhypotheek?

  Dit is afhankelijk van bij welke geldverstrekker u de verhuurhypotheek afsluit. Bij sommige geldverstrekkers is het niet mogelijk om overal een woning te financieren. In dat geval zijn er meestal een aantal steden geselecteerd die mogelijk minder risico hebben dan andere steden. Bij de andere geldverstrekkers heeft de locatie van de woning geen invloed op de financiering.