Veni Verzekeringen Team

De 5 meest afgesloten zakelijke verzekeringen

Zakelijke verzekeringen die vaak worden afgesloten

In dit bericht ontdekt u de 5 meest afgesloten zakelijke verzekeringen voor ondernemers. Of u nu een startende ondernemer bent of al jarenlange ervaring hebt, het is essentieel om uw bedrijf te beschermen met de juiste zakelijke verzekeringen. Met onze jarenlange ervaring bij Veni Verzekeringen hebben we de meest relevante verzekeringen voor u als ondernemer geselecteerd. Lees verder om meer te weten te komen over deze belangrijke zakelijke verzekeringen en hoe ze uw bedrijf kunnen beschermen.

 

Verzekering 1: Aansprakelijkheidsverzekering

Een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die bedrijven beschermt tegen financiële schade als gevolg van aansprakelijkheid voor schade aan derden. Deze verzekering biedt dekking voor claims en juridische kosten die kunnen voortvloeien uit ongelukken, letsel of schade veroorzaakt tijdens de bedrijfsactiviteiten.

Waarom wordt deze verzekering afgesloten?

Bedrijven sluiten zakelijke aansprakelijkheidsverzekeringen af om zich te beschermen tegen mogelijke financiële verliezen en om hun reputatie te behouden. Het is de belangrijkste verzekering die niet mag ontbreken.

Tips bij het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering

Bij het afsluiten van een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering zijn er enkele belangrijke tips om rekening mee te houden. Ten eerste is het essentieel om de dekking van de verzekering grondig te evalueren en ervoor te zorgen dat deze aansluit bij de specifieke activiteiten (hoedanigheid) en behoeften van uw bedrijf. Verder is het verstandig om verschillende verzekeraars te vergelijken om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden. Tot slot is het van belang om de polisvoorwaarden zorgvuldig door te nemen en eventuele uitsluitingen of beperkingen te begrijpen. Denk bijvoorbeeld aan opzicht. Veni Verzekeringen helpt u hierbij.

 

Verzekering 2: Inventaris- en goederenverzekering (en bedrijfsschadeverzekering)

Een Inventaris- en goederenverzekering is een verzekering die bedrijfseigenaren beschermt tegen schade aan hun bedrijfsmiddelen en goederen. Deze verzekering dekt onder andere schade door brand, diefstal en vandalisme.

Waarom wordt deze verzekering afgesloten?

Het afsluiten van een Inventaris- en goederenverzekering is belangrijk omdat het bedrijfsmiddelen en voorraad beschermt tegen onvoorziene gebeurtenissen, waardoor het een beslag legt op de liquiditeit van het bedrijf. Daarom is het belangrijk om als aanvulling een bedrijfsschadeverzekering af te sluiten. Want je inventaris en goederen terug is één maar hoe staat het met de kosten en opbrengsten als het bedrijf (tijdelijk) stil staat. Met een bedrijfsschadeverzekering is de continuïteit van het bedrijf gewaarborgd blijft.

Tips bij het afsluiten van een inventaris- en goederenverzekering

Zorg ervoor dat u een inventaris-, goederen- en bedrijfsschadeverzekering afsluit die volledig is afgestemd op uw bedrijfsbehoeften. Neem de tijd om een gedegen inventarisatie te maken van uw inventaris en goederen en zorg voor een realistische waardebepaling. We helpen u bij het maken van de keuze voor een passende dekking en het vergelijken van verschillende verzekeringsmaatschappijen. Vergeet niet om regelmatig uw inventaris-, goederen- en bedrijfsschadeverzekering te evalueren en bij te werken om ervoor te zorgen dat uw dekking up-to-date blijft

 

Verzekering 3: Bedrijfsautoverzekering

Een bedrijfsautoverzekering is een verzekering die specifiek is ontworpen om zakelijke voertuigen te beschermen tegen schade, diefstal, ongevallen en andere risico’s.

Waarom wordt deze verzekering afgesloten?

Een bedrijfsautoverzekering wordt afgesloten om de financiële belangen van een bedrijf te beschermen en eventuele kosten te dekken die kunnen ontstaan als gevolg van schade aan of verlies van een bedrijfsauto. Daarnaast is het wettelijk verplicht om een bedrijfsautoverzekering af te sluiten.

Tips bij het afsluiten van een bedrijfsautoverzekering

Hier zijn enkele tips voor het afsluiten van een bedrijfsautoverzekering. Ten eerste is het belangrijk om verschillende verzekeraars en hun offertes te vergelijken om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden. Daarnaast is het verstandig om de dekking, zoals WA of Allrisk, af te stemmen op de specifieke behoeften van uw bedrijf. Tot slot is het raadzaam om nauwkeurig de polisvoorwaarden te lezen om onaangename verrassingen te voorkomen.

 

Verzekering 4: Ziekteverzuimverzekering

Een ziekteverzuimverzekering is een verzekering die de kosten dekt die voortvloeien uit het verzuim van werknemers als gevolg van arbeidsongeschiktheid. Deze verzekering wordt afgesloten om de financiële gevolgen van ziekteverzuim voor een bedrijf te beperken.

Waarom wordt deze verzekering afgesloten?

Bedrijven sluiten deze verzekering af om de kosten van loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie te dekken, waardoor ze financiële zekerheid hebben en hun bedrijfscontinuïteit kunnen waarborgen. Loondoorbetaling bij arbeidsongeschiktheid van je werknemer is ook wettelijk verplicht.Vaak schrijft een CAO een bepaalde dekking voor waardoor de kosten enorm kunnen oplopen.Tegenwoordig zijn veel verzuimverzekeringen gekoppeld aan ARBO-diensten. Één loket voor de melding van verzuim. Ook zijn koppelingen met de salarisadministratie mogelijk zodat er nooit een werknemer onverzekerd is.

Tips bij het afsluiten van een ziekteverzuimverzekering

Hier zijn enkele tips bij het afsluiten van een ziekteverzuimverzekering:

  1. Beoordeel, samen met Veni Verzekeringen, de dekking en voorwaarden van verschillende verzekeringsmaatschappijen om de beste optie te vinden die past bij de behoeften van uw bedrijf.
  2. Overweeg het opnemen van aanvullende diensten zoals re-integratieondersteuning om de efficiëntie van uw verzuimbeheer te verbeteren.
  3. ijk vooraf goed naar de eventuele uitsluitingen.
  4. Kijk welke CAO van toepassing is en welke risicobereidheid er is.

Verzekering 5: Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is een verzekering die een zelfstandig ondernemer beschermt tegen inkomensverlies als gevolg van arbeidsongeschiktheid. Het biedt financiële ondersteuning en zekerheid.

Waarom wordt deze verzekering afgesloten?

Door het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering kunnen ondernemers zichzelf beschermen tegen de financiële gevolgen van een kortdurende maar vooral langdurige arbeidsongeschiktheid.

Tips bij het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering

Bij het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering is het belangrijk om de volgende tips in overweging te nemen:

  1. Vergelijk verschillende verzekeraars om de beste dekking en premie te vinden. Ook omdat dit voor veel ondernemers een kostbare verzekering is.
  2. Let op: een arbeidsongeschiktheidsverzekering is een adviesgevoelig product. Er zijn veel mogelijkheden en opties om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan het eigen risico, het te verzekeren bedrag, keuringscriterium etc. Bij Veni Verzekeringen leggen wij u dit haarfijn en op een begrijpelijke manier uit.
  3. Verdiep u, samen met Veni Verzekeringen, in de voorwaarden en uitsluitingen van verzekeraars om verrassingen te voorkomen.

Conclusie

Kortom, het afsluiten van de juiste zakelijke verzekeringen is van essentieel belang voor ondernemers. Door de 5 meest afgesloten zakelijke verzekeringen te benoemen en handige tips te geven, hopen we u te helpen bij het maken van de juiste keuzes. Vergeet niet dat elke onderneming uniek is en dat maatwerk belangrijk is bij het afsluiten van verzekeringen. Voor meer informatie en advies, neem gerust contact met ons op. We staan klaar om u te ondersteunen bij het beschermen van uw bedrijf.

Contact

Onze adviseurs zitten klaar om u te helpen. Neem contact op via:

info@veniverzekeringen.nl of 050 364 6262